Çarşamba, Ağustos 7, 2024
Ana SayfaGenelBodrum ve Milas’ta balık hasadı yapıldı

Bodrum ve Milas’ta balık hasadı yapıldı

Tarım ve Orman Bakanı Yardımcısı Akif Özkaldı, Muğla’da 2021 yılında 118 üreticinin 8.8 milyon TL’lik yetiştiricilik desteklemesinden faydalandığını ifade ederek, tarla balıkçılığını desteklemeye davam edeceklerini belirterek “2023 yılı hedefimizi 2 milyar dolar olarak güncelledik, ancak balık tüketiminde çok ileride olmamıza rağmen tüketimde ise gerideyiz” diye konuştu.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun, 2022 yılını Uluslararası Balıkçılık ve Su Ürünleri Yılı ilan etmesi nedeniyle Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Bodrum ve Milas’ta iki farklı program düzenledi. Tarım ve Orman Bakanı Yardımcısı Akif Özkaldı, Muğla programına Milas ilçesinde gerçekleştirilen tarla balıkçılığı hasadıyla başladı.  İlçeye bağlı Avşar Mahallesi’ndeki Senatör Su Ürünleri Yetiştiricilik Tesisi’nde incelemelerde bulunan Tarım ve Orman Bakanı Yardımcısı Akif Özkaldı’ ya , Muğla Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, Milas İlçesi İç Su Ürünleri Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Muhammet Toğuç, İstanbul, Marmara, Ege, Akdeniz, Karadeniz Bölgeleri (İMEAK) Deniz Ticaret Odası Başkanı Tamer Kıran, Türkiye Süt Üreticileri Birliği Genel Başkan Vekili ve Milas Süt Birliği Başkanı Ali İhsan Gezgin ve üreticiler eşlik etti.

 

 

MUĞLA BALIK ÜRETİMİNDE 1. SIRADA

Tarım ve Orman Bakanlığı olarak sağlıklı ve besin değeri yüksek bir ürün olan balık konusunda yetiştiriciliği desteklediklerini kaydeden Özkaldı,  balık üretiminde lider olan Muğla’da da 2021 yılında 118 üreticinin 8.8 milyon TL’lik yetiştiricilik desteklemesinden faydalandığını,  küçük balıkçı desteklemelerinde ise 929 gemi sayısının kayıtlara geçtiğini ve 1.2 milyon TL destekleme yapıldığını söyledi. Özkaldı açıklamasında “Tarla balıkçılığı için 2019 yılından bu yana 2.5 milyon TL’lik destekleme yaptıklarını belirten Özkaldı, özel bir üretim olan tarla balıkçılığının gelişmesi için gerekli olan desteği vermeye devam edeceğiz. 2023 balık ihracat hedefimiz 2 milyar dolarak olarak güncellendi” ifadelerini kullandı.

 

DENİZ DİBİ TEMİZLİĞİ YAPILDI

Bodrum’da düzenlenen etkinliklerde ise  Kumbahçe sahilinde Sahil Güvenlik ve deniz polisinin de destekleriyle deniz dibi temizliği gerçekleştirildi. Dalgıçlar tarafından sahilden toplanan atıklar, Kumbahçe Meydanı’na getirilerek burada ayrıştırılıp çuvallara dolduruldu. 

 

1500 ADET ÇİPURA YAVRUSU DENİZE BIRAKILDI

Balık mezatının yapıldığı etkinlikte Sağlık Vakfı öğrencilerinin katılımı ile denize bin 500 adet çipura ve bırakıldı, programa katılan öğrencilere ve vatandaşlara balık ekmek dağıtımı yapıldı. Programa Bakan Yardımcısı Akif Özkaldı ile Muğla protokolü katıldı. 

 

BALIK ÜRETİMİNDE İYİ TÜKETİMDE GERİDEYİZ

Akif Özkaldı Bodrum’da yaptığı konuşmada ise  “Balık üretiminde iyi bir noktada olmamıza rağmen tüketimde maalesef gerideyiz. Dünya’daki balık tüketiminin aşağı yukarı dörtte birini ülkemiz tüketiyor. Burada bilemiyorum eğitimde biraz daha tanıtımını mı yapmamız lazım. Bu konuda da Milli Eğitim Bakanlığı ile zaman zaman protokoller yapıyoruz,  eğitimler yapıyoruz. Çocuklarımız başta olmak üzere besin değeri yüksek balıklarımızın tüketilmesi noktasında biraz daha gayret göstermemiz gerekiyor.” Dedi.

 

BENZER HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler HABERLER

Son Yapılan Yorumlar