Vatandaş ise bu sefer tepki göstermedi. “Ne güzel denizin içine kadar restoran, kafeterya otel yapıyorlar. Uyanık esnaf sahili vatandaşa kapatmak için zeytin ağacı bile dikiyor” diyerek çalışmalara övgüler yağdırdı.
DENİZİN İÇİNE KADAR RESTORAN YAPTILAR, HALKA AÇIK PLAJIN YENİ SAHİL DÜZENLEMESİ
Yıllardır Kumbahçe Halk Plajı’nı ve sahilini masa, sandalye, şezlong, şemsiye ile kapatan, halkın denize girmesini engelleyen restoran, otel, motel ve kafeteryaların kış ayı gelince yeni Hızırlığa başladığı görüldü. Şaka değil denizin içine kadar beton döküp, denize sıfır plajı kapatanlar önümüzdeki yılın yeni sahil düzenlemesinin başladığının mesajını verdi.
DÜNYADA İLK KEZ BİR HALK PLAJINA ZEYTİN AĞACI DİKTİLER
Kumbahçe plajında masa, sandalye, koltuk, şezlong ve şemsiye ile işgallere bu kez Zeytin Ağaçları ilave edildi. Her yıl yeni bir şeyler ilave ederek sahilin halk tarafından kullanılmasına yönelik işgallerin artığını belirten evli ve iki çocuk babası 54 yaşındaki Osman Aygün “Sözde bu plaj şehir içinde ve halkın değil mi? Artık öyle değil. Zaten değildi. 300 tane masa sandalye koyan arsız esnaf mahallede mahalleliyi göçmen durumuna düşürdü. Bodrumlu Bodrum’un içinden denize giremez hale geldi. Gidin görün biz hergün görüyoruz, denizin içine kadar beton döküp üzerlerini kapatar plajın içinde restoran yapıyorlar, restoranların kafelerin otellerin yeme içme yerleri denizin içine kadar girdi. Eskiden ayıp diye bir şey vardı. Herkes birbirini göre göre bu hukuksuzluğa başladı. Bunu yapanlar turizm yaptıklarını sanıyorlarsa fena şekilde yanılıyorlar. İşte bu zihniyet ve bu zihniyete göz yumanlar turizmi Bodrum’da bitirme noktasına getirdi. Yıllarca Kumbahçeli vatandaş, buranın halkı şikayet etti ne old. Halk ne dediyse tam tersini yaptılar” dedi.
SAHİLDEKİ YENİ DÜZENLEMEYİ BEĞENDİM
Sahildeki işgal ve yapılaşmayı gören Necla İşbilir ise “Herkes zor ekonomik dönemden geçiyor, esnafın başladığı yeni sahil düzenlemesi gerçekten güzel olmuş. Sahilde neredeyse yürünecek yer kalmamış. Biz denizede girmeyiz, sahilde güneşlenmeyiz de, yeter ki esnaf para kazansın. Hatta bazı sokakları tamamen trafiğe kapattılar, sokaklar restoran lokanta masaları ile doldu, güzel oldu. Bazı otellerde yolları kapatıp kendi malı gibi kullanıyor. Kullansınlar tabi ülkeye döviz getiriyorlar, ben şahsen bu uygulamayı beğendim” dedi.