Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu (KGK) Muğla İl İcra Komitesi yaklaşık 2 yıldır sürdürdüğü projesinde başarıyla final yaptı. Yapılan başvurular sonucunda Muğla’da işini babasından devralan, baba mesleğini sürdüren 63 kadının hikayesi ‘Babalar ve Kızları’ Projesiyle bir araya geldi.
ARZUHAN DOĞAN YALÇINDAĞ ONUR KONUĞU OLDU
Web sayfası ve kitap çalışması ile neticelendirilen projenin tanıtım programı Muğla Kadın Girişimciler Kurulu koordinatör odası Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği’nin tarihindeki ilk kadın başkanı, Türkiye Kadın Girişimciler Derneği kurucu üyesi, Doğan Holding Yönetim Kurulu Üyesi, iş insanı Arzuhan Doğan Yalçındağ onur konuğu oldu.
Programa Muğla Valisi Orhan Tavlı, TOBB KGK Başkanı Nurten Öztürk, Başkan Yardımcısı Günseli Özen, Ege Bölge Başkanı Esen Türker ve oda başkanları ile proje sahibi Muğla Kadın Girişimciler Kurulu ve projede yer alan kadınlar ile aileleri katıldı.
MUĞLA 81 İL İÇERİSİNDE TOPLUMSAL EŞİTLİK KARNESİNDE 1. SEÇİLDİ
Kadın Girişimciler Kurulu Muğla Başkanı Mehtap Şeniz Çahan “81 ilde Türkiye’nin Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Karnesi hazırlandı. Bu karnede Muğla 81 ilin içerisinde birinci seçildi. Yani Muğla en eşitlikçi il ilan edildi. Bu sonuç, bu ilin ve dolayısıyla ülke ekonomisi için, toplumun her alanında daha büyük mücadeleler vermek zorunda kalan biz kadın girişimcileri oldukça onurlandırdı. Biz bunu ön plana çıkartmak, bu başarıyı taçlandırmak için ne yapabiliriz diye düşündüğümüzde dedik ki örnek teşkil edebiliriz. Evlatlarına eşit hak sunan – sunmayan, hakkını savunan – savunamayan, istediğini hak ettiğini alan- alamayan herkese örnek olsun, kadınları ötekileştiren herkese inat, kadınların varlığını gözler önüne seren bir çalışma için kolları sıvadık. Bu doğrultuda yapılan başvurular sonucunda, ilimizde, evlat ayrımı yapmadan kızını işine dahil eden, onlara güvenip onları yetiştiren babaları ve onların bayrağını büyük bir onurla ve başarıyla üstlenen kızlarını tespit ettik. Bu 63 baba-kız hikayesini derledik. Röportajlar yaptık, hikayelerini öğrendik. Ve bu hikayeleri tüm baba kızlara örnek olması için bir kitap ve video filmler olarak hazırladık. Kitabımız, bu kurulun prestij projesi olarak yerini alacak. Web sayfamız üzerinden ise her hafta iki kadının hikayesini sizlerle paylaşıyor olacağız.” İfadelerini kullandı.
KIZININ YOLUNA IŞIK OLAN ONUN PARLAMASI İÇİN DESTEKLEYEN BABALARI SEVGİYLE SELAMLIYORUM
Açılış konuşmalarının ardından projede yer alan kadınlarla yapılan röportajlardan hazırlanan video film gösterimi yapıldı. Gösterimin ardından sahneye davet edilen gecenin onur konuğu Arzuhan Doğan Yalçındağ, “Projede yer alan başarılı, cesur ve insanı heyecanlandıran 63 kadını tecrübelerini paylaştıkları ve örnek teşkil ettikleri için tebrik ediyorum diyerek işe başlama sürecini ve bu süreçte yaşadığı baba kız ilişkisini katılımcılarla paylaştı. Arzuhan Doğan Yalçındağ konuşmasını şu sözlerle noktaladı: “Kızının yoluna ışık olan, onun parlaması için destekleyen babaları sevgiyle selamlıyorum.” Dedi. Konuşmaların ardından projede yer alan kadınlar, projeyi hazırlayan kurul üyelerine, Borsa/Oda Başkanları sahneye davet edilerek adlarına Darüşşafaka’ya yapılan bağış belgeleri ve kitapları takdim edildi.