Muğla Büyükşehir Belediyesi, Bodrum Belediyesi ve sponsorların destekleriyle bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen Uluslararası Peynir Festivali Slow Cheese Bodrum’da, Anadolu’nun farklı yörelerinde üretilen lezzetli ve yöresel peynir çeşitleri misafirlerin beğenisine sunuldu.
Endüstriyel firmaların rekabet koşullarında ayakta kalmaya çalışan peynir zanaatkarlarının ürettikleri doğal peynirleri doğrudan tüketiciyle buluşturmak ve doğal peynirlerin pazardaki yerini güçlendirmek hedefiyle başlatılan organizasyona, Bodrum ve Muğla’nın yanı sıra Türkiye’nin birçok bölgesinden peynir üreticileri katılım sağladı.
Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras “Ege ve Akdeniz biyoçeşitliliği açısından, florası açısından dünyanın en özel coğrafyası. Buraların korunması, bizim bence en büyük görevimiz. Bu yaptığımız festivallerle, Acı Ot Slow Çiz, Bağbozumu, Zeytin Çiçeği Festivali yapıyoruz. Çeşitli çalışmalarımız var bu konuda, gastronomiyi destekleyen ve yerel kültürün yaşaması için çalıştığımız. Bunların hepsi çok değerli çünkü yereli korumak çok önemli.Bodrum çok zengin, hala tarımla uğraşmış toprakta yorulmuş insanların yaşadığı bir bölge. Oraları desteklemeye çalışıyoruz. İnsanların potansiyelinin farkına varması lazım” dedi. Aras sözlerinin devamında ise “Belediye üreticiyi desteklemekle mesuldür, onların önünü açmakla, onları bilimle, akılcılıkla, teknoloji ile buluşturmakla yükümlüdür. Ama asıl üretim yapacak olan yine sonuçta bizim köylümüzdür, üreticimizdir” ifadelerini kullandı.